Cum te ajuta o analiza de risc la securitatea fizica

Prima pagina - Analiza de risc la securitatea fizica - Cum te ajuta o analiza de risc la securitatea fizica

Cum te ajuta o analiza de risc la securitatea fizica

Cum spuneam si in articolul precedent(pe care il gasesti aici), analiza de risc la securitatea fizica este obligatorie inca din 1 iulie 2018.

Prima intrebare pe care o pun cei mai multi clienti e “cum ma ajuta o analiza de risc ?”. Alta intrebare intalnita frecvent este “ce sanctiuni risc ?”. Incercam sa raspundem acestor doua intrebari mai jos.

Pentru orice alte intrebari, nu ezita sa ne contactezi.

1.Cum ma ajuta analiza de risc, daca tot e obligatorie ?

Analiza de risc la securitatea fizica este un standard impus de Uniunea Europeana, devenind obligatorie inca din 1 iulie 2018!

Am fost intrebati de catre foarte multi clienti sub ce forma ii ajuta o analiza de risc, care sunt avantajele realizarii unei astfel de analize.

In primul rand, o analiza de risc(un raport de evaluare mai exact) iti ofera o perspectiva obiectiva, de 360 de grade asupra securitatii fizice a firmei tale, contra unui cost relativ mic. Pentru o estimare mai exacta, contacteaza-ne!

Recomandam firmelor sa fie foarte atente la cine apeleaza pentru realizarea analizei de risc. Pe langa faptul ca nu oricine poate efectua o analiza de risc(doar expertii evaluatori de risc inscrisi in RNERSF pot), daca este facuta “pe fuga”, poate crea mai multe probleme decat rezolva, de la sanctiuni pana la pierderi materiale sau chiar umane.

In al doilea rand, nerespectarea prevederilor poate duce la sanctiuni(vezi mai jos mai multe detalii).

2.Care sunt etapele(pasii) unei analize de risc ?

Din cauza ca e un subiect mai complex, care merita discutat separat, am pregatit un articol in care discutam numai despre etapele unei analize de risc.

Poti citi articolul aici.

3.Ce sanctiuni risc ?

Lipsa analizei de risc la securitate fizică se poate sancționa cu amenzi de până la 20.000 de lei, potrivit reglementărilor în vigoare. Necesitățile de asigurare a securității fizice pot fi mai multe(si difera de la caz la caz), iar nerespectarea măsurilor care se impun, ca urmare a acestei analize, pot aduce amenzi suplimentare.

Amenzile pot fi aplicate de catre politisti si jandarmi, dar si de catre primari sau persoane imputernicite de catre acestia.

4.Ce am de facut in continuare daca nu am realizata analiza de risc ?

Da-ne un telefon, povestim 2-3 minute, dupa care revenim cu o estimare de pret pentru analiza de risc a firmei tale.

PS: poti vedea toate etapele unei analize de risc aici