Analiza de risc la securitatea fizica pe intelesul tuturor!

Prima pagina - Analiza de risc la securitatea fizica - Analiza de risc la securitatea fizica pe intelesul tuturor!

Analiza de risc la securitatea fizica pe intelesul tuturor!

Salut! Stim ca analiza de risc este pentru majoritatea “ceva de trebuie facut”. Stim si ca pentru tine, astfel de lucruri trebuie facute intr-un mod cat mai simplu si rapid. Vrem sa te ajutam cu analiza de risc la securitatea fizica, intr-un mod cat mai simplu si rapid pentru tine.

In primul rand, vrem sa iti prezentam contextul in care se afla analizele de risc in prezent si tot ce tine de ele(ce sunt, cand trebuie facute, care sunt pasii si multe altele).

Pentru orice alte intrebari, nu ezita sa ne contactezi.

TL;DR

Ce este ? O evaluare a vulnerabilitatilor pe care le
poate avea o firma(care detine valori, bunuri si persoane si care trebuie sa asigure protectia acestora), care sa ajute in final la diminuarea posibilelor riscuri.

Este obligatorie ? Da, analiza de risc la securitatea fizica este obligatorie! (afla aici de ce)

Care sunt etapele unei analize ? Pe scurt: discutie – evaluare obiectiv – documentatie – livrare proiecte (click aici pentru mai multe detalii).

1.Prezentare + context

Analiza de risc la securitatea fizica reprezinta procesul in urma caruia rezulta un document(raportul de evaluare) care are ca scop identificarea vulnerabilitatilor unei societati comerciale, cu privire la persoanele si bunurile din acea unitate. Este bine de stiut ca analiza de risc este un standard impus de Uniunea Europeana.

Analiza de risc la securitatea fizica poate fi realizata numai de catre experti evaluatori de risc, inscrisi in RNERSF(Registrul National al Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizica). CCS Proiect Consulting face parte din RNERSF. Dupa efectuarea evaluarii la obiectiv de catre evaluator de risc, acesta va preda un raport si o grila de evaluare.

Analiza de risc la securitatea fizica este obligatorie din 1 iulie 2018!

2.Ce companii sunt vizate ?

– companiile si societatile nationale
– regiile autonome
– institutele nationale de cercetare si dezvoltare
– ministerele si celelalte institutii din administratia publica centrala si locala
– societati in nume colectiv (SNC), societati in comandita simpla (SCS), societati pe actiuni (SA), societati in comandita pe actiuni (SCA), societati cu raspundere limitata (SRL)
– unitatile postale, casele de amanet, magazinele care comercializeaza arme si munitii, case de schimb valutar, bancile, institutiile financiare nebancare, salile de jocuri de noroc, spatiile comerciale, automatele de tranzactii cu numerar(ATM-uri), spatiile care comercializeaza carburanti
– alte tipuri de organizatii care detin bunuri sau valori cu orice titlu, indiferent de capitalul social sau forma de organizare si asociere

3.Cum ma ajuta ?

In primul rand, o analiza de risc(un raport de evaluare mai exact) iti ofera o perspectiva obiectiva, de 360 de grade asupra securitatii fizice a firmei tale, contra unui cost relativ mic.

In al doilea rand, nerespectarea prevederilor poate duce la sanctiuni(vezi mai jos mai multe detalii).

citeste aici mai mult

4.Ce (etape / pasi) presupune mai exact ?

– discutie

– evaluare obiectiv

– documentatie(raport de evaluare)

– livrare proiect

citeste aici mai mult

5.Cat ma costa analiza de risc a firmei mele ?

Pretul unei analize de risc la securitatea fizica difera de la un proiect la altul si se calculeaza in functie de cateva criterii(si nu numai):

– obiectul de activitate al societăţii;
– suprafaţa totală şi suprafaţa construită;
– numărul de angajaţi;
– valoarea aproximativă a bunurilor de protejat;
– zona de dispunere a obiectivului;
– măsurile de securitate implementate;
– numărul punctelor de lucru/obiectivelor.

Pentru o estimare de pret a analizei de risc a firmei tale, nu ezita sa ne contactezi!

6.Ce sanctiuni risc daca nu am analiza de risc ?

Lipsa analizei de risc la securitate fizică se poate sancționa cu amenzi de până la 20.000 de lei, potrivit reglementărilor în vigoare. Necesitățile de asigurare a securității fizice pot fi mai multe(si difera de la caz la caz), iar nerespectarea măsurilor care se impun, ca urmare a acestei analize, pot aduce amenzi suplimentare.

Amenzile pot fi aplicate de catre politisti si jandarmi, dar si de catre primari sau persoane imputernicite de catre acestia.

Leave A Comment